torsdag, augusti 19, 2010

Valrörelsen dag 4: Argumenttrimning och pensionärsprat

Började dagen med att hör Björklund (FP) i radion ondgöra sig över vårdnadsbidraget (som han varit med och infört). Det måste vara det enda som är bra med den karln.
Handlade en kanellängd på Malmens konditori på väg till landstinget. Där blev det en hel del fix med en icke inplanerad arbetsuppgift. Det är så det brukar vara. Läste synpunkter på ett förslag till debattartikel men hann inte göra nåt åt det. Svarade på en enkät från naturskyddsföreningen i Västerås, noterade lite fler anmälningar till landstingsgruppen i oktober. Matlådelunch med bästa kollegan Anna R. Tog kanellängden i ryggan och susade iväg till Skallbergets servicehus där jag fick ett väldigt intensivt samtal med 10 mycket engagerade boende. Städning, upphandling, matfrågan, personal pratades. Sen ner till valcentret där Birgitta väntade och vi travade iväg med bord, foldrar o kaffetermos till Hantverkargatan där vi talade med folk och delade material i drygt en timme. Samtal om minkar, kärnkraft, äldreomsorg, jobb, sjukvård. Kul! Sen var vi tvungna att packa ihop för att jag skulle hinna ut till partidistriktets argumenttrimningskväll på Hakonsgården. Riksdagsledamöterna Pia Nilsson och Sven-Erik Österberg pepprade oss med argument.
40000 platser på komvux har försvunnit. Vi skapar 1000000 nya jobb och utbildningsplatser. 44000 platser i högskola, vuxenutbildning mm. 10.000-15.000 jobb i kommun o landsting. Lika många med utbyggt ROT. 10.000 på bättre infrastruktur. Etc etc.
Parkerade cykeln i garaget strax före 21.30.
I morgon är en ny dag i valrörelsen.

Inga kommentarer: