måndag, augusti 30, 2010

20 dagar kvar till valet: Snålblåst på Sigmatorget

Klev upp fem i 6 i morse för att kasta mig över en ny härlig valrörelsevecka. Efter snabbkoll av lokaltidningar och mejl på landstinget var det dags för måndagsmöte på valcentret. Snabb genomgång av veckan. Kan sammanfattas med valrörelse.
Anders Teljebäck var in på valcentret och hämtade rollups inför pressträffen. Klockan tio presenterades Möjligheternas rödgröna Västerås, vårt lokala valmanifest.

Vid valstugan blåste det snålt idag när Alliansens partiledare intog torgscenen och på torget var det bara halvfullt. Lyssnade inte så noga på dem eftersom jag hade fullt upp att berätta för några ungdomar hur vi skapar fler jobb och möjligheter istället för färre. Fick idag flera frågor om vad vi vill med komvux och möjligheten att kunna komplettera och läsa upp sina gymnasiebetyg. Då känns det skönt att kunna svara att är det något vi vill satsa på så är det bland annat just det. Alliansregeringen har tagit bort 40.000 platser på komvux. Vi rödgröna skapar om vi vinner valet, 44.000 nya vuxenutbildningsplatser. Alla är värda en till chans, och en till, och en till... Det är en helt annan skolpolitik än den som skolminister Björklund basunerade ut från scenen.

I kväll ska jag gå på kommunfullmäktigegruppens möte.
Men dessemellan ska jag hinna skriva en artikel, gå på inskolningssamtal med ettagluttarn och utfodra de små liven där hemma.

Inga kommentarer: