tisdag, augusti 03, 2010

Pekpinnar väcker känslor

Gårdagens blogginlägg blev känslosamt. Men det finns få saker som kan reta upp mig så som den nuvarande skolministerns pekpinnar.

Nej, jag tycker inte skolk är okey. Men jag tror inte på enkla lösningar. Att skriva ut skolket i betyget löser inget. Däremot tror jag på engagerade lärare som har tid att ta sig an eleverna. Ta dem i ett samtal öga mot öga. Höra av sig till hemmet samma dag som eleven har ogiltig frånvaro. Om man som förälder inget får veta förrän i slutet av terminen kan ju allt vara försent.

Med engagerade lärare och skolpersonal så behöver det inte skrivas ut skolk i betyget och stå där förevigt som en påminnelse om en tid när livet inte var så lätt. Eller som en stämpel som inte kan tvättas bort.

---
I dag äldrenämndens arbetsutskott. Funderar över listan över överlagade avslagsbeslut på äldreboende. Länsrätten har gett kommunen rätt, men ändå. En 87-årig dam som har ett bristfälligt nätverk och upplever otrygghet i hemmet, har inte rätt till äldreboende. Var går gränsen?

2 kommentarer:

Kenneth sa...

Du får gärna skriva här när ni har öppna möten i äldrenämden så att vi som är intresserade kan medverka.

Carin Lidman sa...

Det ska bli. Alla äldrenämndens sammanträden är öppna under den första halvan. Den första kvarten är det fritt att ställa frågor för allmänheten. Nästa nämnd är klockan 14.oo, tisdag 17 augusti i stadshuset. För det mesta hålls mötena i kommunstyrelserummet. Fråga i receptionen. Välkommen!