onsdag, oktober 14, 2009

Trix fixar kön

Alliansen i Landstinget Västmanland trixar med siffrorna för att komma åt kömiljarden, som Dagens Eko har rapporterat om idag. I verkligheten har aldrig så många väntat så länge på att få besöka en specialistläkare som nu i Västmanland. Det kan man utläsa av Sveriges kommuner och landstings statistik.
Skillnaden är att de flesta står i en kö för "självvald väntan". I stället för att åka och träffa en doktor i en annan del av Sverige väljer de att stå kvar i kön. Och då får man vänta...

PRESSMEDDELANDE 2009-10-14

Vårdköerna i Västmanland rekordlånga
Vårdköerna i Västmanland har aldrig varit så långa som under den nuvarande borgerliga landstingsmajoriteten. Bakom den skenbara minskningen ligger endast ett trixande med statistiken, som Ekot rapporterar om idag. Totalt har 3665 patienter i Västmanland väntat längre än den statliga vårdgarantins 90 dagar på att få träffa en specialistläkare. Det 2643 fler patienter än vad den officiella statistiken hittills gjort gällande.

– Västmanlands sjukvård behöver ordentliga resurser. Alliansen har prioriterat skattesänkningar framför tillräckligt med pengar till sjukvården. Resultatet ser vi nu i form av växande vårdköer, säger Denise Norström, oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.

Inga kommentarer: