söndag, februari 04, 2007

I en annan del av Köpings lasarett


Gunilla från Årjäng snackar opposition med oss nybörjare på området.
Möteslokalen som är STOR, ligger väl undangömd i en avlägsen del på Köpings lasarett.


Var i en annan del av länet i fredags - Köping!

Vi var där och hade möte med socialdemokratiska landstingsgruppen. Som vanligt var det ett späckat program, men ändå tid för diskussion i mindre grupper. Det är viktigt att alla får chans att komma till tals när man är en stor grupp. I fredags var vi runt 40.
Efter studiebesök på avdelningarna, (tack alla på Köpings lasarett som gjorde det möjligt!) och prat med chefen ägnades hela eftermiddagen åt oppositionsstrategier. Då kom Gunilla Svantorp från Värmland, som nyligen varit med och tagit tillbaka makten efter fyra år i opposition i landstinget där.
Sen skulle hon vidare till Mjölby och träffa fler partikamrater i opposition.

Den borgerliga majoriteten i landstinget har nyligen beslutat om att höja skatten. Nu drar de in ambulanser också. Samtidigt satsas miljoner på att lägga över närsjukvården i Fagersta i ett fristående bolag, ett "utvecklingsprojekt".
Det grundläggande för sjukvården i ett litet landsting som Västmanlands är en bra närsjukvård i samarbete med kommunerna och en väl utbyggd ambulanssjukvård. När det gäller det första finns det en hel del kvar att jobba på i Västmanland. Men för att göra det måste man väja bort annat till exempel specialiserad sjukvård som andra större landsting kan sköta åt oss.
När det gäller det andra - ambulanssjukvården - var den väl utbyggd i Västmanland. Nu börjar den nya majoriteten plocka ner den. Eller snarare låter tjänstemännen göra det utan att försöka hitta alternativa lösningar. Personalen och facket säger att de har andra lösningar men cheferna vill inte lyssna.

I helgen har vi firat familjens 9-åring. I går var det pulka-party för hela klassen och några till. Pulkaslalom visade sig vara en hopplös gren. Alla som inte hade ratt körde ur. Pulkastafett gick bra, men var jobbigt. Något för gympalärare att ta efter? Pulkaracet gick bra eftersom det var snabbt före i isig backe. Pulkatåg är alltid kul när alla raser ihop i en enda stor hög i mitten av backen. :-)


Tårtan.

Inga kommentarer: