tisdag, februari 20, 2007

HJÄLP VAD HAR JAG GJORT MOT MINA BARN...

... som kunde överlämna dom i pappans ansvar när de var små och till och med fortfarande AMMADES. Jag började jobba innan dom hade fyllt ett. Vilket hemskt brott jag har gjort dom. Det har lett till att de är stressade, aggressiva och osäkra och löper större risk att bli knarkare. Allt detta enliga hjärnforskaren Annica Dahlström. Enligt henne skulle jag ha stannat hemma i tre år. Pappor är nämligen inte lämpade att ta hand om små barn.
Men stopp där - vänta ett tag. Stressade? Aggressiva? Osäkra? Nej, det stämmer ju inte på mina små självständiga coola odågor.
Och vänta ett tag - vad säger alla papporna då? Som Dahlström underkänner?
Dahlströms vetenskapliga bevis har blivit ifrågasatta. Jag ifrågasätter hennes omdöme och förstånd. Har hon träffat några barn med närvarande pappor? Det har jag.
Det världen borde ha mer av är fler närvarande pappor. Det skulle göra världen mänskligare och barnen tryggare. Men det har jag inga mätningar av ögonbottnar som bevisar. Bara lite vanlig ovetenskaplig erfarenhet.


Jag och Nidia (v) var på studiebesök på Eriksborgs ålderdomshem idag. Där träffade vi Katarina och Riita. Nidia som jobbade på Eriksborg för fyra år sedan blev glatt överraskad över att många positiva förändringar har hänt sen dess. Tyvärr var ingen från Alliansen där, vilket var synd eftersom personalen och ledningen oroar sig inför hösten då Eriksborg ska konkurrensupphandlas.

På eftermiddagen hade vi äldrenämnd. Jag sitter i mitten och ordföranden från folkpartiet till vänster. I dag blev man helt stressad av hans sätt att leda mötet. Kan det ha något med spädbarnsåren att göra?


1 kommentar:

Anonym sa...

Today I learned that the word for "oppositionsledare" is called the shadow leader.