söndag, februari 18, 2007

Hattifnattarnas skid-km


Har ni sett såna fina hattifnattar, skapade av äldsta dottern och sonen, vid dagens skid-KM.
Som för övrigt gick utmärkt för min del! Åkte snabbast i familjen. Åkte snabbast av damerna. Men på grund av föreningens handikappsystem där man premieras ju äldre man är, så kom jag bara tvåa i min klass. (Och så undrar de i föreningen varför de har så svårt att rekrytera yngre medlemmar...)
Resten av dagen ägnade jag åt att läsa in några kilo handlingar inför äldrenämnden på tisdag. Och så undrar man varför det är så svårt att locka yngre till att bli fritidspolitiker. Det är ju bara pensionärer som har tid att avsätta all tid som behövs. Dessutom måste man ju vara svensk mästare i kanslisvenska för att förstå en hel del av handlingarna.
Men hallå! - att det ska vara så svårt att skriva enkelt men rätt. Vad får de lära sig på sina högskoleutbildningar egentligen de där tjänstemännen som skriver ihop sida upp och sida ner. Ja inte är det att skriva så man fängslar läsaren i alla fall.
De borde ta en skrivarkurs hos deckardrottningen Karin Fossum. Fast då blev ju handlingarna på norska, förstås. Tänkte inte på det... Fast å andra sidan då skulle de ju låta mycket skojigare. Norska låter alltid skojigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

You will have a great future in that club.