onsdag, januari 24, 2007

Kunde blivit en dyr kisspaus och så lite politik

Sju mil skidor blev det i helgen i de fina spåren i Grönklitt utanför Orsa. Mycket folk var det i spåret. Dottern åkte 2,8 mil trots blodiga hälar. Hu! Nu har hon så ont att hon inte kan gå till bussen. Morsan hennes, hade för dålig tejp med sig. Bättre måste införskaffas inför den fortsatta skidsäsongen.
Till nästa säsong ska jag köpa nya skidor. Dom jag har nu går förtvivlat långsamt i utförslöporna. Spannet är utslitet. Men jag har ett väldigt bra fäste uppför, springer om många gubbar (som sen åker om mig när det går nerför igen) :-(

Tyvärr frös kameran ihjäl så jag har inga bilder från spåren. Har ju en sån där kamera i telefon, men hittar inte sladden som man ska stoppa i datorn trots idogt letande. Så dom bilderna får ni inte heller se. Måste alltså köpa en ny kamera också. En som tål kyla.
Kyla fick förresten telefonen testa. Åker man långt på skidor blir man kissnödig. Det är ju inga problem för det finns gott om tät granskog att gömma sig i. Värre är att hitta telefonen, som har rasat ur fickan och försvunnit i snön när man suttit på huk.
De skidande herrarna från södra Sverige som ombads ringa till en försvunnen telefon, fick väldigt roligt.
- Kan ni ringa till min väninna, sa min kamrat som stod i spåret och väntade på mig. Hon har varit ute i skogen och kissat och tror att hon har tappat sin telefon i snön.
- Vad spännande - nu ska vi se om det ringer i snön, fnissade de.
Det ringde, som tur var. Och efter visst grävande hittade jag telefonen. Det kunde annars ha blivit en dyr kisspaus...

Och så lite politik:
Först kommunen
Var på äldrenämnden hela dagen igår. Det är mycket och svårt. Får intrycket av att det är mer tjänstemännen än politikerna som styr. Känns inte bra. Får nu uppleva det jag har hört många andra fritidspolitiker beklaga sig över: man ligger hela tiden steget efter. Försöker lära mig så mycket jag hinner. Har bokat in mig på 17 studiebesök på olika äldreboenden under våren.

Och så landstinget:
Före valet sa moderaternas man i landstinget: "Vi ska inte göra något som inte personalen vill" Detta apropå utförsäljningar.
Nu förs förhandlingar om att ett privat bolag ska ta över sjukvården i Fagersta. Detta blev facken informerade om igår. Är det någon som har frågat vad personalen vill?

Till sist riket:
Mona Sahlin kommer till Västerås på måndag. Första gången jag träffade henne var hon arbetsmarknadsminister, och jag UNG och NY lokalredaktör i Skinnskatteberg. Usch. Det var inte en av mina bättre journalistiska insatser. Mona Sahlin spände ögonen i mig och satte mig på plats. Så respekt för henne har jag sedan länge...:-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan antagligen skicka dina bilder till din mejl som MMS. Ett tips bara...

Carin Lidman sa...

Jaha, det får jag ta och prova. Är en tekniknovis men ständigt ivrig att lära mig. (En lätt överdrift...)

Anonym sa...

Det är härligt Carin med glada upplevelser. Du har inte funderat på att skaffa en armficka för din mobil. Bara ett tips. / Elisabeth