fredag, november 26, 2010

Höjd busstaxa, ingen väg och ingen utredning av upphandlingarna

Talarstolspremiären tycker jag gick bra. För egen del. Sen gick det sämre i voteringarna. Alliansen kunde ha låtit bli att begära votering. Men det gjorde de inte. Och tack vare Sverigedemokraterna kunde de få igenom sju av sina åtta yrkanden. I en fråga var Sverigedemokraterna splittrade så den vann vi.

Så på grund av Alliansen och Sverigedemokraterna så blir det ingen utredning av konkurrensutsättningen av äldreomsorgen och annan omsorg utan istället fortsatta upphandlingar, sms-taxan på bussen höjs, det blir ingen ny väg till Geddeholm, barn till föräldralediga och arbetslösa får inte längre vistelsetider på förskola och fritis, Västerås prisbelönta kulturskola ska utsättas för konkurrens.
Och på grund av att en av de tre sverigedemokraterna röstade för att vårdnadsbidraget ska avskaffas, så gör det det om ett halvår. Det var den voteringen vi vann.

I radion påstod en folkpartist att det var de som argumenterade bäst som vann. Men givetvis är det inte så. Sverigedemokraterna hade klargjort för länge sen, via media, att de tänkte stödja Alliansen. Det visste förstås Alliansen om, och de kunde inte motstå frestelsen att få igenom sina förslag med Sverigdemokraternas stöd.
Vi Rödgröna var beredda att förhandla om allt, för att visa att Västerås har ett stabilt styre som tar ansvar för Västerås. Vi var överens om hur 6 miljarder skulle fördelas. Men Alliansen gjorde tidigt klart att de inte ville komma överens om allt. De valde hellre att driva igenom sina ståndpunkter med stöd av Sverigedemokraterna.

Om jag var i samma situation skulle jag ta mig en allvarlig funderare på om det var på det här sättet jag skulle vilja driva politik i fyra år. För somliga borde segerns sötma smaka lite väl besk idag.

Inga kommentarer: