torsdag, mars 11, 2010

Fantasifulla folkparti

Återigen har det folkpartistiska bladet "Västerås Dialog" ramlat ner i min brevlåda. Förstår inte vem det är som lägger den där. Men skojig läsning är det. Eller vad sägs om den här frasen:

"Valfriheten inom vården är också en viktig liberal ståndpunkt inte minst rätten till en egen familjeläkare."

Hallå! Vem var det som avskaffade kravet på att alla ska kunna lista sig på egen namngiven familjeläkare? Jo, den nuvarande majoriteten i landstinget där ansvarigt råd för vårdcentralerna är en folkpartist!
Nu kan man välja vårdcentral. Dock inte läkare. Det är upp till varje enskild vårdcentral om de vill ha den servicen kvar eller inte.

Läser vidare:
"I Västerås har vi förstärkt resurserna i lågstadiet med en läsa-skriva-räkna garanti"
Betyder den här garantin nånting. Nix. Du kan inte överklaga, få pengarna tillbaka eller vända dig till annan skriv- och läsinstans om ditt barn inte har fått det stöd det behöver för att lära sig läsa-skriva-räkna. Hur ser stödet till dyslektiker ut? Jo det beror helt på vilken skola ditt barn råkar gå på. Nån garanti för att det ska finnas finns inte.

Här kommer mera:
"Folkpartiet är angeläget om att ompröva verksamheter och prioritera mycket bättre i den kommunala budgeten."
Det här är ju jättespännande! Vad är det som Folkpartiet tänker ompröva och prioritera bort? Biblioteken? Kommunala kulturskolan? Kollektivtrafiken? Eller fritidsgårdarna? Det står inte.
Jag väntar med spänning på nästa nummer av "FP-Dialgoen" för det måste väl stå där i bästa rafflande följetongstil.

Inga kommentarer: