tisdag, juni 22, 2010

Examen i landstingsfullmäktige

-Vi kan inte vänta och se moderaterna slå släggan i verksamhet efter verksamhet. Vi behöver en ny majoritet i landstinget, sa Denise Norström (S), Västerås, vid årets budgetdebatt i Landstingsfullmäktige.
-Vi vill se möjligheternas landsting i,med bättre telefontillgänglighet hos familjeläkarna och max fyra timmar väntan på akuten, fortsatte hon.


Glenn Andersson (S) från Sala poängterade landstingets ansvar att utveckla kollektivtrafiken.
-Det behövs större och bättre krafttag. Kollektivtrafik handlar om miljön, att få människor att använda sig av den, att det blir den stora delen istället för bilen. Det är viktigt att stomlinjenätet som förra s- och v-majoritet tog initiativ till, fortsätter att utvecklas, sa han i debatten.

Rigmor Åkesson (S),Kungsör, var kritisk till den borgerliga majoritetens budget:
- Ni säger att ni vill utveckla barn- och ungdomspsykiatrin men ni skjuter inte till några pengar. När det gäller barn med funktionshinder har ni inte några tankar. Jag trodde att det här var en verksamhet som man skulle undanta från besparingar.
Hon fortsatte att tala om sjukvården till äldre:
- Västerås behöver en riktig närsjukvårdsavdelning. I dag finns det ett embryo till en men det motsvarar inte alls behovet. Ännu har landstinget inte lämnat över hemsjukvården till kommunerna för att alliansen inte har lyckats komma överens med kommunerna.
Linnéa Landerstedt (S), Norberg, sa i debatten att Sjukvårdspartiet hittills ställt upp på alla borgarnas förslag. Folktandvårdens bolagisering, utförsäljningen av Bergslagssjukhuset är några exempel.
- Och nu stödjer ni planerna på att bolagisera primärvården och lägga ut kvinnosjukvården i Köping på entreprenad. Varför ska man göra en stor utredning om man inte vill genomföra det, frågade hon retoriskt och fortsatte riktad till Sjukvårdspartiet:
- Det är inte försent att tänka om och rösta på s och v:s förslag till Landstingsplan.

Inga kommentarer: