tisdag, juni 15, 2010

Äldre och läkemedel

Äldrenämnd i eftermiddag. Bland annat ska vi få en redovisning av läkemedelsgenomgångar bland äldre. Ett projekt som genomförts under ett drygt år. Dock har det bara gjorts på särskilda boenden. Bara några enstaka personer med hemtjänst har varit med i projektet.
Det är här de stora möjligheterna till förbättring finns. Hur får vi till regelbundna läkemedelsgenomgångar bland de äldre som fortfarande bor kvar hemma? Jag tror att vi tyvärr inte kan få till detta på ett systematiserat vis förrän kommunerna har fått tagit över hemsjukvården.
Dock har den borgerliga majoriteten i landstinget visat sig vara njugga i sin inställning till att växla över hemsjukvården. Det som har gått i så många andra landsting och län - att komma överens - verkar vara hopplöst i Västmanland.
Vilka är förlorarna? Jo våra äldre.
Men om vi får ett majoritetsskifte i landstinget - och Västerås kommun - finns alla möjligheter att komma överens. Vi sossar både i kommun och landsting med ansvar för äldrevård känner lika varmt för den här frågan. Och vi kan komma överens.

Inga kommentarer: