onsdag, april 21, 2010

En dag på landstingsfullmäktige

Landstingsstyrelsens ordförande ville inte följa revisorernas förslag om att rikta en anmärkning till Teater Västmanlands styrelse. Mycket anmärkningsvärt. Revisorernas rekommendationer brukar alltid följas. I förra veckan behandlade Västerås stads kommunfullmäktige samma ärende och ett enat fullmäktige ställde sig bakom förslaget att ge teaterstyrelsen en anmärkning.

Men det borgerliga styret för landstinget ville alltså underkänna revisorernas kritik. S och V argumenterade för att revisorernas rekommendationer måste respekteras. Det blev votering. Och tänka sig, oppisitionens förslag vann!
Sjukvårdspartiets fyra ledamöter röstade för s yrkande.

I eftermiddag ska flera heta frågor behandlas. Majoriteten håller fast vid förslaget att pensionärs- handikapp- och barn-och ungdomsråden ska läggas ner. Förslaget har inte alls förankrats hos dem som berörs inte heller är det klart vad som ska komma i stället. Ett ting eller ingenting? S oc V har föreslagit ett omtag. Utred framtiden och utveckla tillsammans med de som berörs.

Den borgerliga majoriteten vill också höja patientavgiften till familjläkaren med 20 kronor. Det för att ersätta uteblivna avgifter som apoteken tidigare tog ut vid telefonförskrivning av recept. Borgarna tycker att det är patienterna som går till doktorn som ska betala mer för att de som kan få sitt recept via telefon ska få det gratis.

Titta på landstingsfullmäktige här!

Inga kommentarer: