onsdag, april 28, 2010

En dag i Sala


Hade en väldigt bra besöksdag i Sala igår. Vi från oppositionskansliet lärde oss mer om verksamheten i Sala. Med oss hade vi också Malin Bergvall (S) ny landstingskandidat. Dagen inleddes med samtal med Kommunals företrädare. Sen var det meningen att vi skulle besöka rättspsyk, men där släpptes vi inte in. Istället kom arbetsplatsombuden från rättspsyk till oss och berättade om hur läget ser ut. Det gav en hel del att tänka på. Rättspsyk ska få ett nytt fint hus, men hur ser det ut med innehållet, vården och sysselsättningen? Kommer det finnas resurser för det eller blir det bara förvaring?
Efter det, besök på nya ambulansstationen. Där var det snyggt, fint och gott om utrymme för både personal och utryckningsfordon, vilket det inte var i den gamla stationen...
Eftermiddagen inrymde ett besök på närsjukvårdsavdelningen. Där har de en ledning och en personal som verkligen trivs med sitt jobb och ser att det här konceptet är rätt och riktigt. Det handlar om vård om de allra sköraste, de multisjuka äldre.
Dagen avslutades med ett besök på vårdcentralen Sala Norra som tagits över av privata Achima Care, som drivs av en man från Blekinge som tidigare varit i fartygsbranchen. Ett intressant möte.
Och dessemellan hann Denise Norström och Malin Bergvall med en träff med Sala Allehandas reporter.

Inga kommentarer: