fredag, oktober 31, 2008

Siffervärk

DN/Synovates opinionsmätning som presenterades i morse gjorde att huvudvärken kändes än värre. Men det finns en liten glädjande nyhet i den - det är att stödet för Sverigedemokraterna har sjunkit från 3,8 till 2,3.

Men det här är inte bra - att inte oppositionen kan presentera ett enat alternativ - de enda som vinner på det är alliansen, som vad som än händer alltid visar upp en enad front. För att fixa den fronten behövs ett givande och tagande av flera. Men också att man visar upp trovärdighet i de mest avgörande frågorna. Att man är regeringsduglig, tar ansvar. Jag stödjer på intet vis den borgerliga politiken, som slår på de grupper som har de svårast, som tror att hårdare tag löser alla problem på så väl arbetsmarknad som i skolan. Som tror att fria marknadskrafter är universalmedlet för högre kvalité i skola, sjukvård och äldreomsorg.
Nej, jag tror på ett samhälle där var och en får hjälp efter sina förutsättningar. Att behandla alla lika är inte rättvisa.
Men för att vi ska kunna få en regering som arbetar för miljö, rättvisa, solidaritet och kvalitet måste oppositionen enas. Jag har ingen inblick i hur diskussionerna går i partihögkvareteren, men har svårt att tro att det här bara är ens fel.
Att fortsätta att styvnackat låta bli att förhandla om vissa principer kanske vänstern vinner på just nu, men i förlängningen är det något Sverige förlorar på.
Så snälla, kom igen nu, kom överens nu. Vad är viktigast? Jo att vi får ett maktskifte 2010!
---...
Förövrigt ingen röd klänning i kväll, utan fleeceoverall och tv. Jag som aldrig blir sjuk har blivit drabbad av höstförkylning. Och ute faller snön