måndag, februari 18, 2013

Enklare - oftare - snabbare!

Linje 1- bakelser!


Nu är det precis 6 månader kvar tills Västerås får en ny busstrafik. Smartkoll har premiär 18 augusti och idag hölls en rullande presskonferens på en av de sprillans nya bussarna.
Bussen tog med journalisterna på en färd efter den blivande Linje 1, från Bäckby till Bjurhovda. Det är den buss som kommer ha allra högst turtäthet, som mest kommer den gå med 7,5 minuter mellan bussarna. Bästa  linjesträckningen har förstås också fått bästa färgen. Röd! ;)

I den nya trafiken blir det samma bussar på dagen som på kvällen som på natten som på helgen. Det blir mycket enklare att hålla reda på vilken buss som går och när den går.

Självklart hoppas vi som har tagit beslutet att detta ska leda till att många fler väljer att ta bussen istället för bilen. I en stad som växer som Västerås håller det inte att alla fortsätter ta bilen i samma utsträckning som idag.

----
Var på första ombudsträffen med Västmanlandsdelegationen inför partikongressen i april. Det känns som att det här blir en väldigt bra delegation. God stämning, humor, förväntansfulla och laddade. Vi delade upp temområdena mellan oss. "Ansvar för morgondagen med en bättre miljö idag" och "Ordning och reda i välfärden" landade på mig. Och på onsdag släpps kongresshandlingarna. 1924 motioner med partistyrelsens utlåtanden, nytt partiprogram och politiska riktlinjer (prioriteringar). Det blir med andra ord en del förberedelsearbete innan det bär av till Göteborg 3 april.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra jobbat med busstrafiken! Jag ser framemot nya linjer och tider!
Carola