fredag, november 09, 2012

Konstig kommunfullmäktigedebatt

Det var en konstig debatt i kommunfullmäktige igår. Alliansen var oenig i flera frågor. När det gällde frågan om att bilda nya bolag för Stadsnät la moderaterna ett eget förslag som en centerpartist stödde. Men de övriga centerpartisterna och resten av alliansen stödde kommunstyrelsens och de rödgrönas förslag till beslut.

Kristdemokraterna hade motionerat om att stoppa bygget av Närlundamotet, men fick inte stöd av något annat parti.

Centerpartiet hade motionerat om att öppna frisbeegolfbanan på Djäkneberget igen och dessutom ville de ha ett minnesmärke över ett ökänt videoklipp, publicerat på Youtube, som också har blivit ett populärt inslag på många rasistiska internetforum. De fick inte stöd från något annat parti.

När det gäller den sista frågan blev den en riksnyhet, men jag kan inte tycka att det var en bra sådan. I de kommentarer som finns på nätet angående detta kan man läsa saker som:
"är detta sant" " det måste vara ett skämt" "är det sånt här våra skattepengar ska gå till" vad håller politikerna på med".

Centerns förslag kastar ett löjes skimmer över inte bara Västerås utan hela politiken. Jag tycker det är beklagligt.
Sveriges radio intervjuade mig om det i morse. Här kan ni höra intervjun.

Här är mitt inlägg i frågan från gårdagens debatt.



Ordförande Kommunfullmäktige 
I dag finns en frisbeegolfbana på Hässlö i Västerås. Där kan så väl nybörjare som erfarna kasta frisbee i nätkorgar utan att det stör picknickande familjer, äldre som tar igen sig på parkbänkar eller hundar och deras mattar och hussar på promenad.
Tidigare fanns en sådan bana också i en av Västerås populäraste parker, Djäknebergsparken. Det var ingen lyckad placering. Där kom de frisbeegolfspelande ungdomarna ofta i konflikt med äldre och andra som var rädda för att bli skadade av flygande frisbees. Dessutom orsakade de flygande föremålen skada på värdefulla träd.
Nu vill Centern återigen att äldre, picknickande familjer, hundar och deras hussar och mattar inte ska kunna känna sig trygga i Djäknebergsparken.
Vi socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister tycker det är viktigt att Djäknebergsparken är en plats där alla kan känna sig välkomna.
Frisbeegolf är kul. Men på rätt ställe. Inte där den får folk att känna sig otrygga och utestängda.

Centern tycker också att ett videoklipp som har blivit populärt på olika rasistiska internetforum ska få ett minnesmärke. Det tycker vi är helt obegripligt.
Centerpartiet har fått en otrolig uppmärksamhet de sista dagarna för det här förslaget, men om jag vore centerpartist skulle jag vara mycket besvärad över de kommentarer som finns över detta på nätet.

Jag yrkar avslag till motionen och bifall till kommunstyrelsens förslag.

Inga kommentarer: