tisdag, november 29, 2011

Pensionärsrådet på TV

I dag var kommunala pensionärsrådet, där jag är ordförande, ute på sin årliga studieresa. Första anhalten var Oxbackens servicehus där vi fick veta mer om anhörigcentrum, mötesplatsen och boendet. SVT:s Tvärsnytt kom dit, främst för att få en kommentar från Tekniska nämndens ordförande (det vill säga jag) om varför det inte är billigare för pensionärerna att åka buss i Västerås.
Samtidigt passade de på att ta kommentarer från medlemmar i pensionärsrådet. Inslaget hittar ni här.

Kommunala pensionärsrådet var mycket nöjda med resan som sedan gick vidare till Peabs blivande Trygghetsboende på Viksäng, JM:s senionorbostäder på Östermalm, gruppboendet Hagalidsgården och till sist Trumslagarbacken på Pettersberg.
En av de tongivande männen från en av stadens pensionärsorganisationer uttryckte dock en viss besvikelse, inte över programmet, över bristande närvaron från politikerna i rådet.
"Jag vill ha det till protokollet." Sa han.
Vi var dock en socialdemokrat, en vänsterpartist, en miljöpartist och en kristdemokrat som var med hela dagen och en ytterligare socialdemokrat som var med under halva dagen. Moderaten och Folkpartisten saknades dock , liksom ytterligare en socialdemokrat.

Inga kommentarer: