torsdag, september 10, 2009

Pryo på demensboendet

Har i dag varit ute och pryat på Hagalidsgården i Västerås. Det är ett gruppboende för dementa. I våras efter en upphandling tog privata Cosmos över boendet från Attendo Care. Attendo la inget nytt bud på Hagalidsgården. Troligen för att de inte gick runt ekonomiskt. Sen Cosmos tog över har schemat blivit tuffare än nånsin. Delade turer sju dagar i veckan. Jobb varannan helg.
Oftast är man ensam på sin avdelning med 6 boende, som ska kläs på, tvättas, bytas, matas. En "springare" går mellan avdelningarna och hjälper till med dubbelbemanningarna. Dessutom lagar varje personal maten själv på avdelningen.
Fint med mat som lagas på avdelningarna, men det säger sig självt att det inte blir mycket tid till samtal, promenader, sång och aktiviteter...

Det är så nyttigt att komma ut i verksamheten och se vad vi beslutar om i äldrenämnden. Men av politikerna som sitter där nu är jag ganska ensam om att ge mig ut och prya i verksamheten. Men det tackar jag Kommunal för som fixat pryon åt mig. Det ska bli fler gånger i höst. Återkommer om det.

I kväll är det styrelsemöte i Malmaberg s-förening. Sen lite mer flygbladsutdelning inför kyrkovalet.

Inga kommentarer: