onsdag, januari 28, 2009

Frustrerad

Den borgerliga Västeråsalliansen som styr i stan skriver i dag i vlt att 2008 var barnens år. Särskilda satsningar gjordes på barn och ungdomar.
Var det därför barngrupperna på min dotters förskola blev större under 2008?
Var det därför som Västerås kommun för 1,5 år sen slutade att anlita privata Logopedgruppen för att göra dyslexiutredningar på skolbarn? Nu är det EN person som ska göra alla utredningar åt skolan i Västerås där det bor runt 130.000 personer.
Alla barn har rätt att få hjälp, säger specialpedagogen, oavesett diagnos eller inte. Jo visst. Heja. Tyvärr är inte min erfarenhet den. Om ett barn får den hjälp det behöver är väldigt godtyckligt, från skola till skola, från lärare till lärare.
I ett brev från skolan läser jag angående dyslexiutredningar: "Det är krångligare än man tror, speciellt i dessa tider, då ekonomin är ännu mer ansträngd än vanligt."
Ja, vår präktiga allians, som säger att 2008 var ett bra år och man gjorde extra satsningar på barnen. Men barnens vardag är en helt annan.

Tigermamman är frustrerad. Hur ska barnen lyckas få godkänt i alla ämnen om de inte får en undervisning som är utifrån deras behov och förutsättningar?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej C
Du måste skämta! Har man sagt upp avtalet med Logopedgruppen. Det är dags med ett stort föräldraupprop för att våra barns skull!!!!
Eller ska alla föräldrar använda den pengarna man får över efter skattesänkningen för att betala en privat utredning. Nu är det dags att stå på barrikaderna. Elisabeth

Carin Lidman sa...

Hej Elisabeth,
just precis så är det. Avtalet är uppsagt med logopedgruppen, därför är väntetiderna längre än nånsin.
Visst är det en skandal.