Kyckling marknadsförs som klimatsmart mat, men efter att ha läst Svenska Dagbladets artiklar om kyckelindustrin har jag blivit tveksam om jag vill ha några fler kycklinglår och chicken nuggets.
Den hårda aveln gör att kycklingarna inte får leva för länge för då blir de sjuka. När de ska slaktas tippas stora burar omkull med massvis av kycklingar i.
De bedövas med koldioxid, hängs sen upp och ner och får halsen avskuren av en snurrande klinga.
Den hårda aveln gör också att många av kycklingarna får benfel.
Nästan all kyckling som severas på restaurenger importeras från andra sidan jorden. Hur klimatsmart är det?
Det är minsann inte lätt för en som både vill äta miljövänligt, djurvänligt och hälsosamt. Ikväll får det bli lite sockerärter från frysen. Lokalproducerad, 30 meter från köket.
måndag, november 17, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Eller hur! Alltid är det något man ska ha dåligt samvete över i matväg... Såg apropå det att Västerås saluhall har börjat med en köttlåda för 400 kronor. Det är räcker till middag för en arbetsvecka, 2 vuxna och 2 till 3 barn. Då är det garanterat närproducerat och utan konserveringsmedel. Kanske något man borde testa...
Skicka en kommentar