torsdag, november 20, 2008

Regionrysaren

Var på en jätteskojig tillställning i går. Partidistriktets repskap. Avrapportering i regionfrågan. En liten nätt fråga som vi sliter med i Västmanland.
Resultatet? Ja det blev ungefär:???
För det är ju så här: att så länge inte regeringen har tagit något beslut i regionfrågan, så finns det egentligen inget att förhålla sig till. Vad är det vi ska ta ställning till?

Vissa har bråttom. Vill att vi ska säga klart ut nu. Medan andra vill avvakta.
Själv är jag bara tjänsteman i sammanhanget och behöver inte tycka nåt. Men visst tycker jag. Men det håller jag tyst med. I alla fall där.
En sak att förhålla sig till som presenterades igår är faktumet att när s-väljare flyttar från röda kommuner i landet till Stockholm, börjar de ofta rösta borgerligt. S-kamraterna i Stockholm tror att det där kan ändra sig om Stockholmsregionen ser annorlunda ut och innefattar fler röda kommuner.
Men om det nu är så att man blir borgerlig om man flyttar till Stockholm är det väl dumt att göra Stockholm större. Då borde vi ju göra den regionen mindre så att fler blir socialdemokrater. ;-)

Möte i kväll igen, i Malmabergs s-förening. Ska ta en sväng till gymmet innan. Och igår hann jag med 1500 meter i bassängen mellan mötena.

Inga kommentarer: