onsdag, november 01, 2006

Borgerliga missnöjda över sina egen politik

Nu börjar den borgerliga politikens effekter visa sig i kommuner och landsting. Och märkligt nog verkar inte de borgerliga politikerna i kommuner och landsting vara särskilt tillfreds.
Många är de kommunala företrädare, oavsett politisk färg, som oroar sig för effekterna när a-kassan sänks. De förväntar sig "kompensation" från staten när kostnaderna för försörjningsstödet (det som förr kallades socialbidrag) ökar.
Om det kan man bara säga: "dream on.."

En annan effekt är det minskade stödet till vuxenutbildningen. Det nytillträdda folkpartistiska kommunalrådet i Västerås, Roger Haddad, gillar inte att regeringen halverar stödet till komvux. Enligt honom själv är det de praktiska utbildningarna som är i fara - de som regeringen har sagt sig vilja satsa på. Han är "besviken på regeringens beslut".
Om det kan man bara säga: "Vem är förvånad. Är det inte det vi sagt hela tiden, att det är de mest behövande som får betala skattesänkningarna."

En annan käpphäst som de borgerliga partierna drev tillsammans med mp i riksdagen var att Heby kommun skulle få byta län från Västmanland till Uppsala. Socialdemokraterna och vänsterpartiet varnade för konsekvenserna. Men varken borgarna på riksplanet eller i landstinget lyssnade. Nu höjer den nya borgerliga majoriteten i landstinget skatten med hänvisning till länsbytet. Trots att samma företrädare sa: att de ALDRIG skulle höja skatten...
Om det kan man bara säga: "Vad var det vi sa..."

Nu tror dessutom den nya borgerliga majoriteten i landstinget att den ska få kompensation för länsbytet från regeringen.
Om det kan man bara säga: "dream on..."

Inga kommentarer: