torsdag, januari 09, 2014

Dags för valår!

2014. 9 månader kvar till valet. En graviditet. Kan vara lång  men också gå väldigt fort.
Har laddat batterierna över helgerna med avkoppling, motion, lagom med mat och lättsmält litteratur och så lite kurslitteratur om ledarskap och lagarbetsskap. Där påpekades flera gånger hur viktigt det är med återhämtning för att vara en bra ledare. Det går inte att bara ge ut. Man måste också ta in, för att fortsätta ge ut.
---
En nervositet börjar sprida sig. Det märks att det är valår. Ta till exempel alliansens senaste utspel om tioårig grundskola. Vilka kopister. Det beslutade vi Socialdemokrater om redan på vår kongress i april förra året.
Vi vill göra förskoleklassen obligatorisk. Över 95 procent av barnen går redan i grundskoleklass och det är viktigt att alla får samma bra start och det skulle också ytterligare höja förskoleklassens status.
Till skillnad från Alliansen tror dock inte vi Socialdemokrater att det räcker för att höja elevernas kunskaper och att nå målen. En av de viktigaste bitarna är mindre klasser och fler pedagoger per elev. För det behövs ökade resurser till skolan. Men det är inte alliansen beredd att skjuta till. Nej deras lösning är : ännu ett jobbskatteavdrag och privat läxhjälp för de som har råd.
Hur mycket har det höjt resultaten hittills? Just det. Inte alls.




Inga kommentarer: