måndag, januari 13, 2014

Pryoschema

Har fått schemat för den första halvan av årets inbokade pryobesök inom vården och omsorgen. Första anhalt blir servicehuset Resmilan nästa vecka. Även det beryktade Fatburen ska få ett besök under vårvintern.

Fick idag en rapport från ett annat äldreboende som är med i projektet Framtidens mat vilket innebär att mer mat ska lagas från grunden vara närproducerad och ekologisk.
Enligt boendets uppgifter har man kommit upp i 78 procent närproducerad/ekologisk mat. Självklart är tanken också att maten ska smaka godare och bli bättre. Roligt när boenden har intresserade chefer som driver utvecklingen framåt och ser att mycket kan göras med de förutsättningar som finns.

Själv äter jag fortfarande av sommarens egenodlade och ekologiska potatisar. Fick såna enorma massor av sorterna Rocket och Cherie. Eftersom de båda är tidiga sorter, varav en extra tidig, var jag fundersam till hur de skulle hålla att vinterlagra. Men det har gått alldeles utmärkt. Fortfarande är de i prima skick.

Annars så gläds jag nu äntligen åt snön som kommit. Men ännu för lite för att det ska bli några spår i Västerås. Men med god vilja gick den att åka pulka på . Om än dock i en något kvistig och gräsig pulkabacke.




Inga kommentarer: