tisdag, juni 05, 2012

Internationell cykling i Västerås

Har idag träffat deltagare från östra  Europa och Mellaneuropa som deltar i ett EU-projekt om att utveckla cyklingen i sina hemregionen. I tre dagar är de i Västerås för att studera hur vi utvecklar cyklingen här.
Intressant att höra om deras utmaningar. I Estland och Slovakien är det till exempel en fråga hur man involverar och intresserar beslutsfattarna - politikerna för frågorna.
I Polen finns det starka påtryckingsgrupper för att bygga fler cykelbanor. Men inte för att höja cyklisternas säkerhet utan för att skydda bilister och fotgängare från de farliga cyklisterna!

---
Annars är det mycket budgetbryderier just nu. De två budgetar som vi hitintills har lagt fram sedan valet har vi rödgröna kommit överens med alliansen om ramar för nämnder och styrelser. Sedan har vi haft några få uppdrag som har skiljt sig. Detta eftersom ett parti, som ingen av blocken vill göra upp med, är vågmästare i kommunfullmäktige.
Men i år har vi ännu inte kunnat enats om ett gemensamt förslag. Och det är beredande kommunstyrelse om två dagar. Det känns allvarligt. För Västerås skull vore det bra med en stabilitet och att vi kunde komma till en bra lösning.

---
Strax dags att gå till dagens andra arbetsutskott. Och imorgon är det nationaldag. Den tänker jag fira med gräsklippning och dammsugning.






Inga kommentarer: