torsdag, juni 14, 2012

Borgarna dissar betongparken

Kommunstyrelse igår. Den sista innan sommaren då 33 punkter skulle avhandlas. Däribland budget för 2013. I sista stund har vi rödgröna kommit överens med den borgerliga alliansen om driftramar för nämnder och styrelser nästa år. Mycket är bra, men det finns saker i kompromissen som jag är mindre nöjd med. Som ett rationaliseringskrav på tekniska nämnden. I mina ögon finns där inget att rationalisera bort. Snarare är det så att det finns en stor underhållsskuld. Men vissa saker offras på kompromissens altare och tydligen var det här offret skedde. Det viktigaste för Västerås är dock att en uppgörelse har gjorts så att stabiliteten kan behållas.

MEN det finns saker som vi är oense om. I investeringsbudgeten. Under 2012 har förprojekteringen pågått inför bygget av betongparken för skejtare som är planerad att byggas och stå klar 2013. Men nu vill den borgerliga alliansen att den ska strykas. Istället vill man påskynda bygget av en stor väg på Erikslund.
Grejen är att det är ingen som är emot att bygga den där vägen. Den ska byggas i den takt som är praktisk möjlig. Men nu vill borgarna göra en poäng av att få det se ut som att den kan byggas fortare. Bara skejtparken offras och de får loss 9 miljoner där. Och att det inte heller blir någon stadsdelsutveckling på Bjurhovda och Bäckby som vi rödgröna vill ha med i investeringsbudgeten.

Jag har träffat eldsjälarna som jobbat för i flera att Västerås ska få en betongpark. De har fått vara med i planeringen av var den ska ligga. De ska få vara med i planeringen av utformningen. Tekniska nämnden var i september i Malmö och blev inspirerade av Stapelbäddsparken och hämtade kunskap.
En betongpark för skejtare gynnar spontanidrotten. (Något som centerpartiet motionerat om...)
Det skapar möten mellan generationer och kulturer. Levandegör ett parkområde.
Men nu är risken att det inte blir av.
Jag hoppas verkligen att några av de borgerliga inte känner sig bekväma med sin linje i budgetförhandlingen och röstar annorlunda i kommunfullmäktige på onsdag.
Snälla snälla, låt oss bygga betongparken!




Klippet från betongparken i Växjö.

Inga kommentarer: