tisdag, april 03, 2012

Påskpyssel

På förmiddagen begav jag mig till Cara Vitas lilla kontor på Bäckby. Cara Vita är en mindre hemtjänstutförare som har valt att bara ha sjuksköterskor anställda. De ser förstås särskilt fram emot att hemsjukvården snart ska bli en kommunal angelägenhet.
Ett väldigt engagemang vittnar mor och dotter om som driver detta företag.

Under eftermiddagen hälsade jag på hos proAros bemanningstjänst som sköter vikarietillsättningar i kommunala verksamheter där förskolor och vård och omsorg är de största. Bemanningstjänst har sedan det bildades fått utstå en hel del kritik för sms-systemet för timvikarierna, att enheter inte får vikarier och annat. Men mycket förändringsarbete är på gång. Kanske att sms-bevakningen för timmisarna snart kan vara borta och ersatt av ett system som är smidigare både för de anställda och enhetscheferna.
Intressant är också den statistik som bemanningstjänst nu tar fram och kan visa enhetschefer på boenden att de till exempel har haft vikarier så att det motsvarar en heltidstjänst. Sådan enheter bör kunna öka sin grundbemanning och så har också skett, enligt proAros.

---

Lagom till påsklovet blir förstås en av ungarna sjuka. Nu håller jag tummarna för att det inte är influensa utan "bara" en förkylning och att vi andra klarar oss. Har ju sett fram emot en påsk fylld av vedhuggning, gödselspridning och annat skoj.

Inga kommentarer: