onsdag, februari 24, 2010

Samarbetskrångel


Sitter på landstingsfullmäktige och hör Jonas Wells, från Norra Västmanlands samordingsförbund, berätta om hur samarbete mellan kommuner, landstinger, försäkringskassa och arbetsförmedling får långtidsarbetslösa ungdomar tillbaka i sysselsättning. Detta vill vi nu sprida över länet.

I dag ska landstinget fatta beslut om ett liknande samordningsförbund för Köping-Arboga-Kungsör. Detta riskerar dock att stjälpas på grund av en fånig liten detalj. Det handlar om hur styrelsen ska vara beslutsför. Hur många som ska finnas på plats. Kommunerna vill ha en ändring i förslaget. Men den borgerliga majoriteten i landstinget har hittills vägrat ge med sig. Vi från Socialdemokraterna menar att en sådan detalj inte får stjälpa något så bra och viktigt. Är man flera som ska komma överens får man ge och ta. Detta är bara ännu ett exempel på hur dålig samarbetsvilja det finns från den styrande majoriteten i landstinget. De låter prestige gå före nytta för invånarna.
Sånt gör mig störd. Jag tror att det måste till fastare samarbetsformer mellan kommunerna och landstinget. Inte denna kamp som inte gagnar nån!

---
I övrigt är det väldigt snöigt just nu... Och kallt. Är glad att jag inte behöver pendla till Stockholm, utan har cykelväg till jobbet (även om skidföret är bättre än cykelföret just nu...)

Inga kommentarer: