måndag, februari 15, 2010

Nerslag i division kirurgi

Har idag tillsammans med oppositionslandstingsråden Denise Norström (S), Rigmor Åkesson (S) och Juha Rundgren (V)besökt kirurgkliniken och ortopedkliniken. Det blev en heldag med många intryck, mycket kunskap och många saker som både bekymrar och väcker tankar för framtiden.
Vi fick ett mycket bra bemötande. Kirurgkliniken hade ställt upp med folk från alla personalkategorier, läkare, undersköterskor, sekreterare, arbetsterapeut, dietist, sjukgymnastik, fackliga företrädare. På ortopedkliniken mötte den nya klinikchefen tillsammans med avdelningschefer.
Alla mycket stolta över sin verksamhet och sina jobb och hade idéer om hur verksamheten kan utvecklas (utan att för den skull kosta mer) men bekymrade över den situation som uppstått och de allt mer pressade ekonomiska ramarna. Varför lägga en massa pengar på utomstående konsulter och nya processmodeller när kunskapen egentligen redan finns innanför väggarna, var en fråga som kom upp.
En annan var, varför man inte kan se mellan divisionerna när pengar ska sparas.

Det här är bland det bästa en politiker kan göra, att besöka den verksamhet man beslutar om, lära sig mer, lyssna, få idéer och intryck. Och det uppskattas av de som får besöken. Nästa är inplanerat om två veckor.

Inga kommentarer: