tisdag, februari 02, 2010

Alliansen röstade mot meddelarfrihet

I dag i vlt och i radion rapporteras att Västeråsalliansen vill införa meddelarfrihet för alla anställda inom skattefinansierad vård och omsorg.
Vilka hycklare! För mindre än tre månader sedan la vi Socialdemokrater motsvarande förslag i äldrenämnden. Vi ville att ett principiellt förfrågningsunderlag för upphandlingar och förfrågningsunderlaget för hemtjänstvalet skulle kompletteras med krav på att alla anställda ska omfattas av motsvarande meddelarskydd som offentligt anställda. Men en enig Västeråsallians röstade emot.

Och nu föreslår de samma sak?! Det är svårt att tro att alliansen menar vad de säger. Då skulle de ha visat det i praktisk sak och handling.

3 kommentarer:

Kenneth Ström sa...

Detta är ju tyvärr bara ytterligare ett bevis på hur inkompenta Aliansen är... Det verkar inte finnas någon skam i kroppen hos dom!

För att ta några exempel: A-kasse avgiften höjdes så att 500 000 gick ur för att det blev för dyrt, sedan sänkar man avgiften igen.

Sjuksrivningsreglerna gjordes om (trotts massiv kritik ifrån alla tänkbara håll) men ändrades i efterhand sedan det visat sig att reglerna inte fungerade. Det gör dom inte nu heller efter förändringarna för visso men det blir väl snart ett nytt förslag till förändring...

FRA-lagen röstades igenom, även denna lag justerades i efterhand...

Nu får det banne mig vara nog! Jag tycker Aliansen platsar bättre som förskolelärare, där är det ju bara bra om man är duktig på att klippa och klistra... men ska man leda Sverige in i framtiden så går det inte att hålla på så här! Man måste gör sakerna rätt ifrån början!!! Sen har Aliansen mage nog att tvivla på om de rödgröna är regeringsdugliga! Lite självkritik hade ju suttit på sin plats!

Anonym sa...

Får ju verkligen hoppas att meddeladefriheten gäller i verkligheten och inte bara en skrivbordsprodukt när man står där som personal och vill fullfölja sin skyldighet att påvisa brister i vård och omsorg......mycket tveksam faktiskt

Anonym sa...

Lojalitetsplikten missbrukas av privata utförare. Som anställd får du självklart inte röja affärshemligheter osv.......men tyvärr missbrukas den och används för att lägga munkavle på personalen.