fredag, februari 20, 2009

Hemsjukvård och Håkan



Har haft en bra träff om hemsjukvården på förmiddan för s-märkta råd och ak-ordförande i länet.
Jag hade fixat medverkan från Örebro, två s-råd, Annica Eriksson från Kumla och Carina Dahl från Örebro och så en tjänsteman, från Örebro läns landsting och en från Regionförbundet Örebro.
Ett av syftena med träffen uppfylldes: att uttala en gemensam viljeinriktning. S-politikerna är eniga i länet, på alla nivåer, hemsjukvården ska över till kommunerna. Då får våra äldre en bättre och mer sammanhållen vård. Däremot finns det en hel del knutar som behöver lösas upp och hinder som ska övervinnas.
Kenneth Östberg, kommunalråd från Norberg beskrev det så bra.
-Det här med hemsjukvården kan kännas som att cykla i en uppförsbacke, men då gäller det att ta i ännu mer så man inte börjar vingla.

En annan sak som blev väldigt tydlig efter att ha lyssnat på företrädarna från Örebro län: Vad mycket smidigare det går att samarbeta mellan kommuner och landsting om man har ett regionförbund! Västmanland är ett av få län som inte än har ett regionförbund. Från s-håll finns det nu i länet en klar vilja att lyfta den frågan igen.
För några år sedan föll det på att Heby inte ville vara med, det var då intresseföreningen VKL bildades - Västmanlandskommuner och landsting. Men Heby har ju lämnat länet, så det hindret är borta.

----
Hämtade ut biljetterna på lunchen. På söndag går jag och äldsta dottern på Håkan Hellström (och jag kan bekänna att av oss två är det jag som är största fanet...)

1 kommentar:

Unknown sa...

lite avundsjuk på dina biljetter... ha det så kul!