måndag, maj 12, 2008

När stockholmsmannen ska välja

Fick ett mejl. Från partiethögkvarterets manlige bloggsamordnare. Om vilka som är inbjudna bloggare på sossarnas jobbtoppmöte.
Det var välkända kriterier i urvalet: 75 procent män. 75 procent stockholmare.
Noterar syrligt en kvinnlig bloggare bosatt på landet...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Carin!

Johan Holmgren heter jag och det är mig du skriver om i inlägget. Jag vill bara tydligjöra några saker.

Viktigt att poängtera i sammanhanget är att jag INTE samordnar inga bloggare. Jag är kontaktperson gentemot bloggare och arbetar för socialdemokraterna i riksdagen.

Inbjudan gick ut till drygt 15-talet bloggare, varav ett antal från skåne, ett antal i Göteborg, en från mälardalen, en från Uppsalatrakten och även en bosatt i England. Ett antal av de inbjudna var kvinnor i 20-årsåldern, några var kvinnor runt 40-50 , flera av dem aktiva i sina hemkommuner och några bara aktiva i bemärkelsen att de bloggar. Tyvärr kunde vi inte bereda plats för mer än 5-6 stycken bloggare på jobbtoppmötet.

4 av de 15 inbjudna anmälde sig i tid och fick därför komma på evenemanget. 2 föll bort på grund av att de inte fick tiden att stämma. Att uppslutningen blev enligt ditt inlägg har således inget att göra med att jag gjort något särskilt urval i relation till att jag är man eller bor i Stockholm.

Hursom om du är en aktiv bloggare och intresserad av att komma på framtida evenemang, seminarier etc. så är du hjärtligt välkommen. Ju fler som är intresserade och vill blogga desto bättre!

Hör av dig till mig, på johan.holmgren@riksdagen.se, 087864000

Med vänliga hälsningar
Johan

Carin Lidman sa...

Hej Johan!
Vad kul att du läser min blogg!
Jag lider av räkningssjukan. Man blir lätt sån, som sosse, kvinna och bosatt utanför Stockholm. Därför hemfaller jag rätt ofta till att ha synpunkter på urval.
Det var bra att din inbjudan gått till fler. Synd att inte fler nappade. Kanske krävs det en mer aktiv rekrytering till såna här evenemang så att bloggarpresentationen blir mer jämn.
Jag bloggar främst om vård o landstingsfrågor, så blir det nåt "välfärdstoppmöte" kommer jag gärna. Det finns en värld där utanför "Vårdval Stockholm" också. :-)
Vänl hälsn Carin