tisdag, mars 13, 2007

Talande tystnad

I det senaste numret av tidningen "Journalisten" finns flera artiklar om problemet med att den nya regeringen vägrar ställa upp på intervjuer och debatter även i våra mest etablerade medier som SvT:s Aktuellt eller radions Studio Ett.Andra medier vittnar om samma sak. Sveriges nya jämställdhetsminister vill inte ställa upp för intervju varken för tidningarna ”Bang” eller ”Morgonbris”, hon svarar bara på mejlfrågor, där man inte riskerar att ställas inför knepiga följdfrågor. Även andra politiker ur den borgerliga alliansen tillämpar samma tystnad.

Stockholms nya sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt ställer gärna upp på intervju i flotta livsstilsmagasin och berättar om sina bästa recept på mandelmusslor. Däremot är hon mindre villig att svara på kritiska frågor om moderaternas politik i Stockholms läns landsting.
I Vlt i dag kan man läsa ett debattinlägg om att den nya Borgerliga majoriteten i landstinget Västmanland inte svarar på mejl eller ringer tillbaka när medborgare, personal och andra vill tala med dem. Inte heller svarar de på debattinlägg i tidningen om varför de vill införa gräddfiler i sjukvården.
I Västerås kommunfullmäktige vägrar det nya moderata kommunalrådet debattera frågan om utförsäljningen av allmännyttan.Tystnaden är talande. Alliansen är är svarslös.Men hur länge ska den Borgerliga alliansen få komma undan med ”stoppa huvudet i sanden”- taktiken?

Detta inlägg är också publicerat på oppositionen.se

Inga kommentarer: