söndag, mars 18, 2007

Debattutmaningar och gratulationer

Bilden är från Mona Sahlins tal i dag. Bland annat sa hon:
"Under valrörelsen skrev jag tio öppna brev till Reinfeldt med frågor och en debattutmaning. Han svarade inte på någon av frågorn och han sa nej till debatten - varje gång.
I dag är jag socialdemokraternas partiledare och sån sådan vänder ajg mig åter till moderatledaren: Låt oss mötas i en politisk debatt! Låt oss debattera skiljelinjerna i svensk politik. Jag förväntar mig att du ställer upp. Jag längtar efter dig."
Den här gången vågade inte Reinfeldt säga nej. I morgon i SvT möts de båda i en debatt.
Reinfeldt anmärkte idag i tv på att Mona Sahlin angrep moderaterna i sitt tal. Så hade ju minsann inte moderaterna gjort när de förlorade valet. ..
Nej, de gick ju till val på en socialdemokratisk retorik, som de sen gjorde moderat politik av.
Mona Sahlin är ledare för socialdemokraterna, socialdemokrater tror på sina politiska lösningar, så då är det väl inte konstigt att Sahlin angriper moderater som håller på att vända trygghetssystemen på ända.
Och sen alla kommentatorer som kritiserar Mona Sahlin för att hon inte levererar färdiga lösningar när hon nu har varit partiledare i ett helt dygn - men hallå! Att just hon blev nominerad och senare vald till partiordförande beror ju bland annat just på att hon vill lyssna in vad partiet vill innan hon talar om hur politiken ska förverkligas.
Många har efterfrågat en större delaktighet, en vitalisering av partiet. Det är levererandet av färdiga lösningar utan lyssnande, som har fått kritik från de egna leden. Där står Mona Sahlin för en helt annan linje.

Pia Nilsson, Sala, invaldes i partistyrelsen och gratuleras av ombudet Karin Karlsson - också från Sala.


Sven-Erik Österberg, Skinnskatteberg, invaldes till verkställande utskottet. Kongressgeneralen Caroline står beredd med blomsterkvasten när Sven-Erik skuttar upp på scenen.



Ombudet Anna Wallén från Västerås, gratulerar också Sven-Erik. Redo för utryckning som synes!

Inga kommentarer: