fredag, maj 23, 2014

Gå och rösta!



Kampanjen för ett mer solidariskt Europa går vidare. Här ovan ser ni en bild på gårdagens dörrknackargäng på Bäckby. Möter många glada som säger att de redan har röstat eller ska rösta.

Tyvärr möter vi också en och annan som inte tycker det är någon idé att rösta, eller att det är för svårt. Men det är inte svårt. Vill vi ha ett Europa som värnar om miljöfrågorna, lika villkor för arbetstagare oavsett var man kommer ifrån, som tycker att demokrati och rättvisa är viktigt och tror på ett Europeiskt samarbete och vill göra det bättre. Ja då ska man rösta på Socialdemokraterna.

Sen kan det vara så att man kanske inte gillar alla kandidaterna på en lista. Men då går det utmärkt att kryssa någon man tycker bra. På 19:e plats står Anna Wallén, en duktig kvinna från Västerås som har rötterna i Hedkärra, utanför Fagersta. Nu sitter hon i riksdagens justitieutskott.

Och att inte rösta alls - ja, det är att lägga en röst på de främlingsfientliga och nazistiska krafter som växer sig starkare i Europa.
Glöm inte historien! Gå och rösta!

Inga kommentarer: