fredag, januari 11, 2013

Skiljebo o skidor

Hade en bra pryoförmiddag i går tillsammans med hemtjänsten hos Kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo.Att det är en av de hemtjänstutförare som får högst betyg av sina användare förstår man verkligen när man är där. En mer familjär och varm atmosfär är svår att hitta. Här finns verkligen den samverkan mellan hemtjänst, mötesplats och frivilligorganisationer som vi som politiker varmt vurmar för.
Det här är som sagt ett kooperativ som har det bästa för stadsdelen Skiljebo för ögonen. Att växa sig större än de är i dag är inte intressant.
Samordnaren konstaterade att "då skulle vi behöva dela kretsen, skaffa bilar och dessutom har vi många kunder som i dag bara har serviceinsatser men som i framtiden kommer behöva mer vård och omsorg, vi vill kunna ta hand om dem på ett bra sätt".

När jag och undersköterskan som jag följde med var på väg till en kund mötte vi proAros hemsjukvård som stod och läste på namnen i en port. Passade på att fråga sjuksköterska hur det går.
- Jo, nu börjar det bli bra, men det har varit rörigt i början.

Självklart måste jag avsätta en dag att följa med hemsjukvården i vår också.

---
Det har blivit en hel del skidåkning över julledigheten och tankarna på att åka Engelbrektsloppet (6 mil)  har kommit. Har ju åkt Kristinaloppet (3 mil) flera gånger, så kanske är det dags att dubbla sträckan nu. Bara för att se om det går...
Det var 13 år sedan som jag åkte öppet spår (9 mil). Men skidspåren i Norberg är mer kuperade och backarna i Klackberg omtalade. Men som sagt jag har ju klarat dom förr utan att ramla ner i ett gruvhål.
Har hittills i vinter fått ihop 19 mil i kroppen.

Inga kommentarer: