fredag, januari 18, 2013

Pigga praktikanter

Ser ut att bli en kall skidåkarhelg, men med varmt underställ i ull och dubbla vantar ska det nog gå att avverka några mil. Gäller bara att övertyga sällskapet om att det är sååå härligt att åka skidor i solsken ... och 15 minus....

-----
Hade en bra pryodag igår på Hammarby Servicehus och gruppboende som drivs av Attendo. Fick på förmiddagen följa med Lida som arbetat inom vården i snart 20 år och fortfarande tycker det är det bästa att arbeta med människor. Duschade en dam, bäddade, serverade lunch. På eftermiddagen var jag på avdelningen för demenssjuka. Sångstund, kaffe och promenader bjöd eftermiddagen på.
De anställda där gör ett fint jobb. Vilken utmaning och vilka kunskaper de måste ha för att vården ska bli den bästa. Där är verkligen personkännedomen och nyanserna otroligt viktiga för om det ska bli en bra eller mindre bra dag.
Träffade också en sådan fantastisk praktikant från gymnasiet som först inte alls ville jobba med dementa men nu ändrat helt uppfattning och ville inte vara någon annanstans. Roligt att få se en fin 17-åring ge så mycket glädje, fin vård, sång och glada skratt till gamla och svårt sjuka. Ännu roligare var att hon övertygat två yngre kompisar om att också välja vård- och omsorgsprogrammet för att det ger så mycket att jobba med äldre. Det var dagens bästa!
Det visar också vilket ansvar verksamheterna har att ge bra praktik och handledning till elever och andra för att de ska vilja jobba i vården och inspirera andra till att också söka sig dit.


Fick också tillfälle att smaka maten på Hammarby servicehus. De jag frågade av de boende tyckte den var bra men själv tycker jag nog att man kan begära lite mer av ett salladsbord än en skål med rivna morrötter och en med vitkålssallad och ett större utbud på matsedeln. Kanske kan de förhoppningsvis inspireras av andra servicehusrestauranger i staden som kommit lite längre.  Till exempel Karlslund eller Herrgärdet.





---
Mycket synpunkter på snöröjningen blir det. Men idag kunde man inte klaga på cykelföret. Fint plogat och sandat. Så ska det se ut i en cykelstad. Värre var det härom morgonen. Men alla fel kan anmälas direkt på webben.
Och varje dag publicerar vinderdagboken snöröjningsinsatserna för dagen.


Inga kommentarer: