tisdag, mars 20, 2012

Provocerade

Visst är det skojigt. På senaste kommunfullmäktige berättade min vice ordförande i äldrenämnden Signild Mörlin (MP) om alla studiebesök vi gör. Och alla servicehusluncher vi provsmakar.
- Och inte nog med det, fortsatte hon. Carin, hon är ute och pryar hela dagarna i äldreomsorgen.
Det här blev moderaterna så provocerade av att de vara tvungna att skriva ett debattinlägg i VLT att de minsann också har varit ute på studiebesök. Bland annat på ett välskött gruppboende för dementa.
Men när jag var på Bryggan förra veckan fick jag höra av personalen:
-Det är jättebra att du kommer ut så här och "pryar" i verksamheten. Vi har frågat den andra sidan också, men de gör det inte.
För visst är det skillnad att gå på ett två timmars studiebesök mot att byta ut kontorsrocken mot vårdbiträdesuniformen och vara med en dag och både dela frukost och torka bajs...
Nu är frågan när jag ska sätta på mig parkuniformen och köra gräsklippartraktor också...

----
Idag hade vi en intressant teknisk nämnd. Vi skulle besluta om åtgärdsplan för ökat cyklande för 2012. Det är ett dokument som ska tas varje år utifrån den handlingsplan för ökat cyklande som den förra majoriteten beslutade om 2009. En bra handlingsplan som vi nu fullföljer.
I planen finns förutom konkreta åtgärder för innevarande år utblickar inför kommande år som ingår i handlingsplanen. Inget som man binder upp sig för budgetmässigt. Men ändå, fastän tjänstemännen förklarade detta, ville alliansen inte godkänna handlingsplanen för att 2013 var nämnt i den. Så de yrkade avslag på hela åtgärdsplanen. Följden om vi gått på deras förslag skulle blivit inga åtgärder 2012 för att öka cyklandet.
De röstade emot att vi skulle införa ett cykelråd också. OCh satsningar i detaljbudgeten på cykelområdet. De håller i alla fall samma linje. Men lite konstigt är det att detta ska vara så kontroversiellt i Västerås. I andra kommuner har jag hört talas om att man är politiskt eniga om cykelsatsningar... Kanske tycker moderaterna här i Västerås att inte bara pryobesök är provocerande utan även politiska beslut för att främja cyklande.

Inga kommentarer: