tisdag, september 27, 2011

Två viktiga beslut från dagens äldrenämnd

Kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo driver mötesplats

Vid dagens sammanträde beslutade äldrenämnden om vinnande anbudsgivare för upphandling av mötesplats. Det blir Kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo som från och med 2012-01-01 kommer att driva mötesplatsen.
En anbudsgivare har genom sitt anbud visat intresse av att driva mötesplatsen. Äldrenämnden har för denna upphandling använt sig av en prisupphandling. Upphandlingsprocessen har gjorts i två steg. Steg ett innebar att anbudsgivaren skulle klara samtliga kvalifikationskrav och alla ska-krav på tjänstens utförande. Anbudsgivaren klarade steg ett och gick därmed vidare till steg två som innebar en ekonomisk utvärdering.
Äldrenämndens avtal med Kooperativet Hjärtpunkt Skiljebo kommer att löpa under fyra år, med möjlighet till två plus två års förlängning.



Förprojektering av särskilt boende för äldre i kvarteret Zethelius
Vid dagens sammanträde beslutade äldrenämnden att starta en förprojektering av särskilt boende för äldre i kvarteret Zethelius.
Förprojekteringen ska resultera i att ritningar, beskrivningar och kostnadsberäkning presenteras för äldrenämnden som underlag för beslut om eventuell projektering och byggstart.
I kvarteret Zethelius finns idag byggnader som innehåller korttidsverksamhet. Tomten är dock tillräckligt stor för att man ska kunna uppföra ytterligare byggnader för lämplig verksamhet.
Förprojekteringen har som inriktning att dels bygga ett särskilt boende med 70-80 lägenheter för målgrupperna personer med demenssjukdom och personer med stort somatiskt omvårdnadsbehov, dels visa vilka möjligheter som finns att skapa nya lokaler för korttidsverksamhet.
Om förprojekteringen mynnar ut i att projektet bör genomföras, så är planeringen att nya lokaler ska kunna stå färdiga senast under fjärde kvartalet 2013.

Inga kommentarer: