tisdag, september 13, 2011

Mera mat






Signild och jag har hunnit med två ytterligare servicehusrestauranger.
I förra veckan var vi på Oxbackens servicehus, där lunchen kostade 65 kronor.
En riktigt god nötskavsgryta med potatis åt jag och Signhild falukorv med potatismos och pepparrotssås. Korv igen alltså. Men gott enligt Signhild.
Vi språkade med en man som var på Oxbacken så gott som dagligen och åt och tyckte att maten där var bra. Några damer undrade dock om det gick för sig att å mer när det var gott. De hade de inte vågat fråga om. Det hör nu till en av Signhilds standardfrågor hon ställer.
Rent på borden, salladsbord med en fem,sex olika skålar och sorter. Restaurangen på Oxbacken drivs av servicehuset själv som drivs av proAros (de har alltså inte lagt ut det på någon annan som jag förstår). Om de jobbade med ekologiskt och närodlat framgick inte.

I dag lunchade vi på Hammarby servicehus där Attendo driver huset och restaurangen.
En dagens fanns: köttfärslimpa, potatis, kokta ärter o morötter och så fanns ett alternativ som var samma för hela veckan: denna vecka kassler och potatisgratäng.
För detta betalade jag som ickepensionär 46 kronor, vilket är priset som restaurangen ska ta ut av boende och andra pensionärer. Servicehusrestauarangerna får ju inte bidrag för att subventionera lönearbetares eller politikers lunch...
Men gratängen smakade gott, mycket grädde i den. Signhild var nöjd med köttfärslimpan. Men salladsbordet var torftigt: en skål med grönsallad blandat med majs och en med rårivna morrötter. Lite kladdigt var det på en del av borden och här såg vi ingen som gick och torkade dem medan vi satt där. Ingen information om de jobbade med ekologiska matvaror.
De boende som inte orkade gå ner i restaurangen fick maten upp till sin lägenhet på bricka, inklusive dryck och kaffe - inga matlådor där.

Inga kommentarer: