onsdag, juni 15, 2011

Lekpark, votering och kommunstyrelse

En ovanligt stor lekplats med ovanliga lekredskap och en ovanligt vacker utsikt. Det handlar om Lögarängens lekplats som invigs fredagen den 17 juni. Lekplatsen vänder sig till lite äldre barn och har redskap som är stora och som låter.
Till skillnad från många andra lekplatser är inte redskapen målade i grälla färger utan har mer dova kulörer.
Lekplatsen är det första större steget i omgestaltningen av hela området.
Lekplatsen invigs av Tekniska nämndens ordförande, det vill säga jag, tillsammans med barn från Fridnässkolans fritidshem. En bildmässig invigning utlovas.

Plats: Lögarängens gräsmatta
Tid: Kl 11

----
Onsdagen ägnas åt arbetsgivardelegationen, sedan gemensam lunch med kommunstyrelsen, sedan kommunstyrelse, då bland annat kommunala bostadsprogrammet, plan för krisledning och byggnadsnämndstaxor ska behandlas.
Kvällen tillbringas med knytis med den rödgröna äldrenämndsgruppen hemma på verandan om vädret tillåter. Mellan tuggorna ska vi klara av plan för beställning och upphandling, budgetrapport och matlyft.
Låter som en perfekt onsdag. :)

I morgon " Den blomstertid nu kommer..."

Vi hade teknisk nämnd
igår och det blev ett par voteringar. Så fort alliansen ser chansen så vill de klämma in en konkurrensutsättning. Även om det går ut över till exempel kommunens arbetsmarknadsåtgärder för dem som står längst från arbetsmarknaden.
Alliansen vill till exempel inte att kommunen, TIF, ska vara garanterad något eget område av stadens parkskötsel. Det är en förändring sedan förra mandatperioden. Då när de satt i majoritet, tyckte de att det var viktigt att en viss del var kvar i kommunens regi. Nu blev de förstås nerröstade igår och TIF är garanterad ett eget område plus att de får vara med och bjuda på de övriga. (Något som alliansen också röstade emot)
Konstigt var väl att Alliansen inte yrkade på att konkurrensutsätta parkeringsövervakningen och skötseln av tekniska system också... Kanske en miss?

Inga kommentarer: