torsdag, december 16, 2010

Det vita rödgröna Västerås



Nu ska huvudgång- och cykelstråken i Västerås plogas vid 2-5 cm snö, istället för tidigare 3-5 cm. Det beslutade Tekniska nämmnden idag. En centimeter kanske inte låter så mycket men för den som ska cykla eller promenera i snön gör det stor skillnad. Fast alliansen ville inte ha någon förbättrad snöröjning, inte just nu, tidigast om två år, när det är dags för den nya beställningen. En moderat kallade vårt beslut för panikåtgärd för att vi börjar genomdriva vår politik redan en och en halv månad efter mandatskiftet. Jag kallar det handlingskraft.
Förutom det beslutade vi i dag om budgeten för 2011 som bland annat innehåller en extra femmiljoners satsning på bättre och tryggare gång- och cykelvägar och flera andra gång- och cykelvägsinvesteringar. Ja där finns också andra investeringar: färdigställandet av Gå-city fortsätter, några nya rondeller ska byggas och natur- och kulturmiljöplanen ska påbörjas. Bland annat. Dessutom beslutade vi att ge staben i uppdrag, på initiativ av de rödgröna, att undersöka möjligheterna att göra Lögarängen till en officiell kommunal badplats, samt att integrera båttrafiken med den övriga kollektivtrafiken med start 2012.

Förverkligandet av det rödgröna Västerås har börjat. Fast just nu ser det mer vitt än rödgrönt ut när man tittar ut genom fönstret.

---



Här är min julklapp till mig själv! När får vi se dem på Cityfestivalen i Västerås? ;)

Inga kommentarer: