torsdag, september 25, 2008

Helt sjukt

En tredjedel av alla inläggningar på medicinklinikerna sker på grund av medicinbiverkningar. 20 procent av alla fallolyckor som ger höftfrakturer orsakas av medicinbiverkningar. Detta enligt SVT:s "Uppdrag granskning."
Gulli förlorade 11 år av sitt liv på grund av biverkningar av mediciner. När hon blev så sjuk att hon inte längre kunde ta medicinerna vaknade hon upp ur dimman...
Hur många fler Gulli finns det där ute? Hur många fler av våra äldre mår dåligt av alla mediciner som läkarna stoppar i dom?
Mediciner är testade och utprovade på relativt friska män i medelåldern. Inte på äldre som har en annan ämnesomsättning och det är äldre som är storförbrukurare av mediciner...
I programmet framgår tydligt vad som är felet. Ingen tar ansvar! Läkarna på vårdcentralen skriver i journalen att de misstänker medicinbiverkningar, men gör inget åt det, de tycker att den gamla förvirrade damen själv ska ta kontakt med neuropsykiatrin och ifrågasätta medicineringen. Jag kan inte bli annat än förbannad.
Det är för jävligt.
---
Träningsvärk idag efter ett våldsamt pass på gymmet i går. I dag blir det lunchsimning och ikväll ska jag prata landstingsfrågor med medlemmarna i Malmabergs s-förening.

1 kommentar:

B-O Gavne, Vasteras sa...

-Det är inte sjukt! Detta som Carin Lidman redogör för här om förhållandena på våra sjukhus. Det är heller inget bristande ansvar. –Det en jargong i arbetet med siktet inställt på sin egen fördel.
-Precis som rimligen politikern Carin Lidmans egen verksamhet som politiker!

Vi två träffades ju idag och jag fick chansen att tala med henne. Och jag ställde en min välkända fråga om benämningen kommun och stad; alltså skall Västerås kommun benämnas Västerås ”kommun” eller Västerås ”stad”? Och politikern Lidman –som ju benämner Västerås kommun för Västerås ”stad”- var hövlig mot mig med att fråga mig vad JAG TYCKER!.

Politikern Carin Lidman …mja, hon förstår nog inte om det här med rättsstat! Hon tror nog att vår samhällsgemenskaps alla frågor besvaras av vad politikerna känner för i stunden. Att när man tar ställning till en frågeställning i hennes äldrenämnden i Västerås kommun, finns bara inte den grundläggande lagen för den kommunala verksamheten.
-Om det nu inte handlar om att hon inte respekterar rättsstat????

Det handlar rimligen om att Carin Lidman ville vara med i vår samhällsförvaltning, å så gick hon å sta´ och anmäldes sig som medlem i socialdemokraterna. Och så satte hon i gång att tycka till –utan att först lära sig vad saken handlar om: Ett rättssamhälles verksamhet! ..och hon som har varit verksam som journalist?????
-Det handlar naturligtvis också om att socialdemokraternas ordförande Ulla Persson, struntar i att se över vad dessa som väljs till partiets företrädare, har för kunskaper om och inställning till samhällsgemenskapen.