onsdag, april 23, 2008

Miljöpartiet emot s-krav på miljöcertifiering

PRESSMEDDELANDE FRÅN LANDSTINGSOPPOSITIONEN 2008-04-23

I onsdags röstade landstingsfullmäktige ja till ett nytt miljöprogram. Men majoriteten och det miljöpartistiska landstingsrådet Thomas Wihman sa nej till socialdemokraternas och vänsterns yrkande om att landstinget ska miljöcertifieras enligt ISO 14001.

En miljöcertifiering enligt ISO 14001 innebär en rad fördelar menar socialdemokraterna och vänsterpartiet. Det blir en systematisering av miljöarbetet och ordning och reda. Den utomstående granskningen som certifieringen medför ger landstinget värdefulla kunskaper och synpunkter.
-I miljöprogrammet ställs stora miljökrav på leverantörer av varor och tjänster, krav som i princip innebär att de måste vara miljöcertifierade, då bör man rimligen ställa samma krav på vår egen verksamhet, sa Denise Bergström (s) i landstingsfullmäktige.
Men Thomas Wihman (mp) ville inte ställa upp på detta, utan tyckte att en miljöcertifiering kostar för mycket.
Lotta Högkvist (v) påpekade att certifieringen är en investering för framtiden i en hållbar utveckling.
Denise Bergström menade att det var beklagligt att miljöpartiet som är känt för att i andra sammanhang vara drivande i miljöfrågor, i landstinget argumenterar emot en miljöcertifiering.
- Jag hoppas du ska tänka om, Thomas Wihman, och arbeta tillsammans med oss socialdemokrater för en bättre miljö, avslutade hon.

Inga kommentarer: