lördag, december 30, 2006

Ett kungarike för en tågtunnel!


Trysil - schysst nerförsåkning - men glöm inte att ta med eget fika. Det är dyrt i Norge...



Jag fick uppleva en vit jul. Visserligen med konstgjord snö - men dock. Blev dock skralt med träningen inför Engelbrektsloppet - ja det var ju neförslöporna som jag fick träna på.
Var i Trysil i tre dagar och där fanns ett par fina svarta backar öppna. Men VARFÖR finns där inga vettiga pulkabackar! Vi pulkaåkare är ett diskriminerat släkte.

Under bilfärden hemåt mot ett lerigt och regnigt Mälardalen matades vi med nyheter om Saddam Husseins avrättning. Även om han var en grym och bestialisk diktator kan inga handlingar i världen ge upprättelse åt dödsstraffet. Grymheter kan inte med grymhet besvaras. Med dödsstraff skapar man inte demokrati och respekt för människovärdet.

Ägnade mig åt tv-tittning i veckan - något som annars har alltför låg prioritet i mitt liv. Men "Snapphanar" var både underhållande och undervisande och gav mer bränsle och min republikanska brasa. Kungar var bara ett otyg som gjorde sitt bästa för att suga ut sitt folk för att ge mer makt och rikedomar åt sig själva. Varför ska vi behålla en sådan rest av ett odemokratiskt styrelseskick?
Det finns bättre saker att lägga pengarna på - bygga Citytunneln till exempel!

Inga kommentarer: