torsdag, januari 19, 2012

Tur till Tillberga


Har idag tillsammans med mina rödgröna kamrater i äldrenämnden besökt Tillberga grannskapsservice som sedan början av 90-talet bedriver en rad olika verksamheter i Tillberga. Grannskapsservice är en ekonomisk förening, ett slags kooperativ med över 300 medlemshushåll. De bedriver ålderdomshem, servicehus, hemtjänst, mötesplats, fritidsgård, bibliotek, bad, parkskötsel och gruppboende för funktionshindrade.
En liten utförare med många grenar som verkar för Tillbergabornas bästa. I samhället på 2200 personer.

Förra året var Västerås tvungen att gå ut med denna verksamhet på upphandling enligt lagen om offentlig upphandling. Nu vann grannskapsservice och kan fortsätta driva sin verksamhet där de månar om att jobba gränsöverskridande och generationsöverskridande.
Självklart passade vi också på att provsmaka lunchen. Två varmrätter fanns. Ärtsoppa och pannkaka och isterband med stuvad potatis. Men på torsdagar behöver man inte välja, men vi valde ändå isterband allihop. De smakade fint och potatisen var gott stuvad. Till det fanns en fräsch salladsbuffé med ett tiotal olika alternativ. Trevligt bemötande och rent och snyggt på borden.
Eftersom Tillberga är en extern utförare är de fria att handla lokalt odlade livsmedel och gör så också när det finns.

Fortfarande märks att Tillberga är ett gammalt stationssamhälle. Bland annat finns flera industrier inriktade på tågverksamhet. Men det var länge sedan tågen stannade där nu.

Inga kommentarer: