torsdag, januari 26, 2012

Partiledare och pilfinksgården

Stefan Löfvén blir ny partiledare för Socialdemokraterna. Det kan nog bli bra. En nackdel är ju förstås att han inte sitter i riksdagen, men det viktiga i det här läget är en bra person som vi alla kan samlas kring och som kan föra partiets talan och föra ut den socialdemokratiska politiken. Jag hoppas också att han som ordförande för ett av de största fackförbunden redan har blivit ordentligt granska av media så det inte skramlar ut några skelett från garderoben.

---
Har idag gjort en pryo-eftermiddag på demensboendet Pilfinksgården på Råby.
Deltagit i allsång så jag blev alldeles hes och hjälpt till med matning och kaffeutdelning.
Pilfinksgården drevs tidigare av Attendo men sedan fem månader driver kommunen det eftersom kommunala proAros vann den senaste upphandlingen.
Nästan all personal har stannat kvar. De jag träffade sa att den största skillnaden nu mot förut var att det blivit bättre stämning i huset och maten, som nu kom från en av proAros servicehusrestauranger, hade blivit bättre. Personalstyrkan var den samma, fast istället för att återbesätta en tjänst, hade chefen valt att ge den övriga personalen mer tid. Det hade bland annat lett till att antalet heltidstjänster blivit fler. Fortfarande var de alldeles för få, för att vara acceptabelt, bara fyra heltidstjänster på undersköterskorna av cirka 30, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Sjuksköterskorna hade heltidstjänster.

Inga kommentarer: