måndag, maj 24, 2010

Avveckling istället för utveckling

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är starkt kritiska till Landtingsalliansens budget. Föreslagna privatiseringar innebär att vården styckas sönder och att patienter med egna försäkringar ska kunna köpa sig förbi köerna. Sjukvården är ett känsligt system som måste hållas samman, menar de.
Läs mer här

Den moderatstyrda högeralliansen kallar sin budget för satsningar. Satsningar på brandskydd bland annat - ja för att man är så illa tvungen för att följa lagen.
Satsningar på Sala - det handlar om ny rättspsykiatri som har blivit försenad ett antal gånger och som man också är tvungen att bygga nytt enligt lag.
Det handlar om satsningar på operationer mot övervikt. Ja det var väl bra eftersom Västmanland är sämst i landet. Däremot står inte en rad om hur man vill utveckla kollektivtrafiken, och detta i en tid då vi måste få fler att välja bussen och tåget framför bilen.
Däremot utförsäljningar och bolagiseringar till höger och vänster.
Vill västmanlänningarna ha ett styre som vill utveckla och förbättra landstinget och kollektivtrafiken istället för att avveckla, bör den rösta bort den nuvarande majoriteten den 19 september!

Inga kommentarer: