torsdag, augusti 20, 2009

Studieresa med äldrenämnden

Marita Månsson, MAR i Östersund, berättade inspirerande om hemrehabilitering och teamarbete. Mycket intressant. Så borde vi jobba inom hemtjänsten i Västerås också! Östersund är förstås s-styrt. (Liksom Göteborg, där äldrenämnden var förra året och lät sig inspireras av "Äldrelotsen".)

På Silviahemmet vid Drottningholm är det dagvård för dementa. Silviasystern Lotta berättade att måttot är "Trivas och ha roligt".

Här vid rondellen vid Brommaplan cyklade jag omkull och bröt fingret för 26 år sedan. Aj.

>Såg en byggnad som skulle bli ett fantastiskt äldreboende! Naturnära omgivningar i en park som hette Drottningholm och breda platta grusgångar. Med lite asfalt på blir de perfekta för rollator och rullstol. Det bodde visst redan ett äldre par där. Men det finns plats för fler...

I Silviahemmet tronade en maoist-inspirerad affisch av Silviastiftelsens ordförande ovanför öppna spisen. Förvirrande var att monarken höll ett fång av socialdemokraternas partiblomma i famnen.


Silivahemmet från utsidan. Trädgårdsarbete är en viktig del av vården sa personalen. Men det syntes inte. Så mycket trädgård var det inte att tala om. Mest gräsmatta och den var det definitivt andra än brukarna som skötte.

Inga kommentarer: